October 11, 2021, 4:09 am
  1. Online
  2. Kategória:Magyarországi napilapok – Wikipédia
  3. Video

Így aki simicskázást, orbánozást vagy a médiaháborúban való állásfoglalást vár a kötettől, csalódni fog. De aki érteni szeretné, hová tűnt Magyarországról a távolságtartó, kiegyensúlyozott újságírás, az választ kap, ha nem is fog annyira örülni ennek – mert a szerző nem csupán a politikát, hanem elsősorban az olvasói igénytelenséget teszi felelőssé. Az olvasóét, aki bambán hagyja, hogy egy ország lapjainak jelentős része kézi vezérléssel politikai propagandasajtóvá váljon. A Magyar Nemzet a 2018-as választások után két nappal, 80 évnyi története során harmadszor, és immár véglegesen megszűnt. A hírek szerint ezzel a címmel a közeljövőben ismét megjelenik egy lap. Pethő Tibor monográfiája sokat tett azért, hogy az utókor tudja: a két azonos című médium között semmilyen rokonság nem áll fenn. Jaffa Kiadó, 2018, 525 oldal, 4490 Ft

Online

  1. 1132 budapest visegrad utca 60 live
  2. Prémium Kert Kft rövid céginformáció, cégkivonat, cégmásolat letöltése
  3. Magyar nemzet napilap mai szám tartalma 10
  4. Magyar Idők - a hiteles napilap - Index Fórum
  5. Nők 40 éves nyugdíjszámítása
  6. Fodor hotel és halászcsárda gyula 5
  7. Eladó lakás budapest 10 kerület iranyitoszam
  8. Pünkösd a budai várban 2014 edition
  9. Magyar nemzet napilap mai szám tartalma 2017
  10. Magyar nemzet napilap mai szám tartalma 3
  11. Megdönteni hajnal tímeát teljes film online
  12. Barátok közt 2018 01 04

Kategória:Magyarországi napilapok – Wikipédia

Video

Lám, nem csak a történelem, a sajtótörténet bakugrásai is ismételhe­tik egymást, hiszen a fenti bekezdést szó szerint érvényesnek tekinthetjük a mai újrainduláskor is. A puszta adato­kat nézve a Magyar Nemzet 2018. áp­rilis 11-én ismét megszűnt, de valójá­ban már évekkel korábban, 2015. feb­ruár 6-án elesett, amikor a lap könnye­dén lerázta magáról és megtagadta tu­lajdon múltját. Egyik napról a másik­ra irányt váltott, s feledtette mindazt, amiért a nagy múltú elődök a legnehe­zebb történelmi időkben is vállalták a szellemi szabadságharcot. A mai napon, amikor a lap harmad­szor megindulva visszaveszi a zászlót, ismételten elkötelezi magát a konzer­vatív értékrend mellett, egyaránt szem előtt tartva az európai humanista kul­túrát, a közép-európai hagyományokat és a nemzeti érdekeket, ahogy tette ezt akkor is, amikor a rendszerváltás vita­fórumává vált, s teret adott a magyar értelmiség gondolatainak. Kristóf Attila évtizedekig megha­tározó személyisége volt a lapnak. So­kan bújtak ki a köpönyegéből, és tanul­tak tőle elkötelezettséget, tartást, szép szót.

A sajtótörténet önmagában nem különösebben feszültségteremtő műfaj, különösen nem abban a tiszta formában, ahogyan Pethő kezeli a tárgyát. És mégis, ez a puritán, majdnem csak a tényekre szorítkozó, adatokkal, idézetekkel és hivatkozásokkal teletűzdelt munka nyakig merül a történelem és a jelen sűrűjébe, szinte évről évre, korszakról korszakra feltárva az olvasó számára kevéssé ismert, de annál lebilincselőbb összefüggéseket. A mai olvasót persze legjobban a G-nap sztorija izgatja, de Pethő jó arányérzékkel bánik a témával, már a bevezetőben világossá teszi, hogy a napilap jelentősége messze túlnő a mai vagy tegnapi botránykrónikán. A szerző, aki a lapalapító Pethő Sándor dédunokája, a legendás főszerkesztő, Pe­thő Tibor unokája, és 2007-től a 2018. áprilisi megszűnésig maga is a lap újságírója, a saját és a családi emlékezetben összegyűlt tényanyagot széles körű kutatással kiegészítve autentikus és tisztességes munkát tesz az olvasók elé. Stílusában, megfogalmazásában, a történések hangsúlyozásában és a szereplők megítélésében egyaránt pontosságra és valósághűségre törekedve, személyes vagy politikai, ideológiai elfogultságok nélkül elemzi a lap mindenkori jelentőségét.