October 3, 2021, 9:01 am
  1. Opel Astra 1.6 Turbo Aut. (2014) teszt - Magyar szív nagyot dobban

Az Opel Astra ST 1, 4 literes, 100 lóerős Ecotec benzinmotorral és Selection alapfelszereltséggel 5 050 000 forinttól indul, a tesztelt 1. 6 Turbo pedig Innovation csúcskivitelben 7 150 000 forinttól kapható. A LED-es lámpák hosszú fényalagutat vágnak az éjszakába Tetszett • lendületes kombi forma • erős, rugalmas motor • agilis viselkedés, vezethetőség Nem tetszett • nagy kerekekkel a rugózási komfort • tesztfogyasztás Összegzés Fitten szép az élet! Épp ideje volt, hogy az Opel is a súlycsökkentés rögös útjára lépjen. Elődjénél dinamikusabb, élvezetesebben vezethető és kevesebbet fogyaszt az új Astra. Persze az új generációs, szentgotthárdi gyártású motoroknak is szerepe van ebben. Ára a modern vezetéstámogató kütyükkel együtt sem horrorisztikus. Opel Astra ST 1. 6 Turbo Összlökettérfogat: 1598 cm3 Hengerek/szelepek: S4/16 turbó Max. teljesítmény: 147 kW (200 LE) 4700-5500/perc Max. forgatónyomaték: 300 Nm 1700-4700/perc Hossz. /szél. /mag. : 4702/1809/1510 mm Tengelytáv: 2662 mm Nyomtáv elöl/hátul: 1544/1558 mm Fordulókör: 11, 05 m Saját tömeg/teherbírás: 1318/642 kg Csomagtér: 540/1630 l Üzemanyagtank: 48 l Gyorsulás 0-100 km/h: 7, 7 s Maximális sebesség: 235 km/h Város/országút/vegyes: 8, 0/5, 1/6, 2 l/100 km Tesztfogyasztás: 7, 9 l/100 km CO2-kibocsátás: 142 g/km A modell alapára: 5 050 000 Ft (1.

Opel Astra 1.6 Turbo Aut. (2014) teszt - Magyar szív nagyot dobban

opel astra j 1. 6 turbo vélemények parts
  • Opel astra j 1. 6 turbo vélemények engine
  • Opel astra j 1. 6 turbo vélemények e
  • Avatar aang legendája 1 könyv 6 rez de jardin
  • Opel astra j 1. 6 turbo vélemények 2019
  • Mindenik embernek a lelkében dal van mp3
  • Opel astra j 1. 6 turbo vélemények 2
  • Essemm - Neked írom (Official Music Video)
  • Totalcar - Tesztek - Megvolt: Opel Astra 1.6 Turbo
  • El akarok vetélni mit tegyek youtube
  • Opel astra j 1. 6 turbo vélemények 2016

Azelőtt ugye az volt az érv, hogy igen-igen, jó egy Opel, a megfelelő motorral még megy is. Na de a részletek? Még kívülről elmegy a maga kommersz világában, na de belül?! Az embernek az a benyomása, hogy hátrafelé nagyon lejt a tető. Pedig csak az ablakok vonala tart lefelé Nem értem, hol voltak eddig azok az emberek, akik ezeket az új Opeleket tervezik? Oké, a főnököket le szokták cserélni, de a közdizájnerek maradnak. Vagy az előző Astránál egyszerűen addig dobálták vissza a műszerfal terveit, amíg nem lett elég randa? Pedig az előző GTC (háromajtós) Astra olyan szép kívülről, hogy fáj. Belül mindegy, lényeg, hogy túlvagyunk rajta. Itt az új - beülni is jó, meg az üléseiben ülni is kényelmes, szóval ilyen szempontból minden oké. Azt sem bánom, hogy hátul egy kicsit beszűkül, mert így is el lehet férni. Ennek az Astrának van egy őrült nagy hibája: az első tetőoszlopok rettenetesen sok mindent kitakarnak. Elárulom, a kisablakok nem segítenek semmit, komplett biciklisták, gyalogosok ugranak elő a takarásukból Hát kérem, nagyot fordult a világ.

Határozottan fogja az utat, nagy tempónál enyhe alulkormányzottsággal fordul. Személy szerint azonban a mutatós 7, 5×18-as alufeni és 225/40-es abroncs kombináció helyett még akkor is inkább kisebb kerékkel és ballonosabb gumival választanám az Opelt, ha ez a látvány rovására megy, mert így a sűrű úthullámokon és nagyobb hibákon meglehetősen ráz. Kellően tágas a csomagtartó és pofonegyszerű a bővítés: gombnyomásra síkba dőlnek az üléstámlák Az Astra Sports Tourer nem pusztán vonzó, hanem praktikus kombi is! 540/1630 literes poggyásztere ideális alakú és szépen kárpitozott. Az üléstámlák alapból 60:40 osztásúak, de a Versatility csomag (115 000 Ft) részeként az oldalfalon elhelyezett gombok meghúzására 40:20:40 arányban dőlnek síkba, illetve a középső könyöktámasz tartozik még hozzá. A férőhely elöl-hátul hozza a kategóriától elvárhatót, az anyagminőség és a kidolgozás korrekt, a vezetőhely pedig a számtalan asszisztens dacára letisztult és jól áttekinthető. Ezeket megfizethető csomagokban kínálja az Opel, így "jól kitömve" sem száll el az ára túlzottan.

Egy fogyókúrás programot rendszerint gyötrelmes elkezdeni és kínkeserves végigcsinálni. Nincs ez másképp az autóiparban sem, hiszen a rendkívül merev és könnyű bóracél költséges alapanyag, az autó teljes egészét átfogó grammstratégia pedig különösen alapos tervezést igényel – végeredményben felveri a bekerülési költséget, így a vételárat. Lendületes formák, rendezett műszerfal, de komor hangulat. Fotó: Hilbert Péter A moletten is kívánatos J nemzedék után végre valahára az Opel is eljutott odáig, hogy nincs mese, az Astrának kötelező koplalnia: elődjével összehasonlítva a K generációnak nem kevesebb, mint 190 kilót sikerült ledobnia! Persze volt is miből fogyni, úgyhogy a benzinmotoros, kombi tesztautó forgalmi engedélyében így is 1318 kg szerepel. Ami annyit tesz, hogy súlyban nagyon közel került ugyan az ellenfelekhez, de még mindig a nehezebbek közül való a mezőnyben – hiszen időközben a többiek sem pihentek. Nem csak a bőrkárpitozás, az ergonomikus sportülések is felárasak Akárhogy is, a szentgotthárdi gyártású 1, 6 literes, 200 lóerős, benzines turbómotorral bizony nem szenved hiányt dinamikában, így akár a sportos ambíciójú családapák örömére is szolgálhat.

Mert pillanatnyilag komoly hátrányban van. Kárpótlásként vonzó a dizájn, vonzó, hogy majdnem minden modern felszereltségi elem rendelhető, de ennyi. Még a méret/helykínálat versenyszámban is volna mit javítani. Ami a 170 LE/automata váltó mellett szól, az az, hogy nagyjából semmivel sem drágább az 1. 4-es 140-esnél. Mert az árlistából kiolvasható 40 ezer forint ebben az alapból 5, 77-6 milliós magasságban már semmi. Az automata váltó felára amúgy 270 ezer forint. Értékelés Pozitív Dizájnos, kényelmes (főleg elöl), használható méretű a csomagtér, gazdag opciós lista Negatív Zajos és a rugózásnak is ártó 19-es kerekek, gyenge hifi, fura hangú, torkos motor, tétova, rángató automata váltó, fogyasztás, ár Árak Tesztmodell alapára 6 040 000 Ft (2014. 07. 28. ) Tesztautó ára 8 942 000 Ft (2014. )

A 170 lóerő és a hozzá társuló 260 Nm maximális nyomaték ismeretében a 9, 2 szekundumos gyorsulásnál jobbat várnánk (a kézi váltós 8, 7-et tud) – egy Golf ma már 140 lóerővel is messze jobbat lép, köszönhetően például a kis tömegnek. Emellett az új automata is rendben van, de a manapság kapható legjobb hatfokozatú automatákhoz képest még hátrányban van. Alacsony sebességnél nagyritkán bizonytalankodik, máskor viszont finoman és relatíve kevés csúsztatással kapcsolja a fokozatokat. Kényelmes, de a helykínálat átlagos - galéria Torkossága nem ért meglepetésként, hiszen a gyárilag megadott, 9, 2-es városi átlagot tökéletesen hozta az autó, míg országúti tempónál 6 literrel, autópályán 8 literrel éri be. Mai szemmel mindez már nagy étvágynak számít, de a korrektség jegyében tegyük hozzá, hogy egy 170 lóerős, automataváltós példányról beszélünk. A sportos hangulatot a morgós turbómotor mellett a futómű is fokozza, amely a Flex Ride névre keresztelt állítható csillapítással szinte minden körülményhez képes igazodni.

Az utastér ugyancsak az igényes tervezésről árulkodik, egy-két, a kelleténél nagyobb illesztési hézagon túl az összeszerelés minősége jó és az anyagok is rendben vannak. Érintősen még jobb lenne - galéria Az – opcionális – ülések kényelmére nem lehet panasz, helykínálat, s főleg csomagtér (370 liter) terén pedig nagyjából a kategória átlagát hozza a magyar szívvel szerelt rüsselsheimi modell. A hátsó utasok külön légbeömlőt nem kaptak, ám mindezt még nem rójuk fel negatívumként – viszont a kategóriában egyre többen rendelkeznek ezzel a kis kényelmi plusszal, tehát a modellváltásnál remélhetőleg nem fog kimaradni. A műszerfal hozza a megszokott Opeles stílust, szép órák, piros hangulatvilágítás, jó ergonómia és sok-sok gomb, amelyek logikus rendben ülnek a középkonzolon. Az újdonságot itt a fent említett, IntelliLink központi rendszer jelenti, amely szép lassan az összes villámos autó kínálatába beszivárog. Az Adamban, majd az Insigniában érintős vezérléssel debütáló rendszer az Astrában csakis gombokkal működtethető.